2016-02-26 17:39:04• hírek • Szatmár.ro

A könyvbarátok versenyét a Könyvkukacok nyerték

Pénteken a 10. számú Általános Iskolában tartották a könyvbarátok versenyét.

Nyelvnyűvök, Koboldok, Könyvnyűvők, Agytrollok, Agymenők, Könyvkópék, Böngészők, Könyvkukacok, Könyvvándorok, Nebulók, Úttörők na meg Mindentudó Majmok versengtek pénteken a 10. számú Általános Iskolában megtartott Könyvbarátok vetélkedőn. Az V-VIII. osztályosoknak szóló verseny célja az olvasás népszerűsítése a diákok körében, legyen szó kortárs ifjúsági irodalomról vagy klasszikus művekről. Idén a vetélkedő könyvészetében éppúgy szerepelt Böszörményi Gyula Lúzer Rádió Budapestje vagy David Miller Cápa-szigete mint Arany János Toldija vagy Cooper Az utolsó mohikánja. A négytagú, általában különböző korú diákokból álló csapatok ezen művekből kaptak kérdéseket, ezek tartalmával voltak kapcsolatosak a feladatok.

A diákok munkáját zsűri figyelte és pontozta. Ennek tagjai Belényi Andrea és Miklós Judit tanfelügyelők, Elek György újságíró, valamint Katócz Réka és Gál Eszter magyartanárok voltak.

A vetélkedőnek ez volt a megyei szakasza, s mint Szász Piroskától, a 10-es számú Általános Iskola igazgatójától megtudtuk, ezzel véget is ér a megmérettetés, de bíznak benne, hogy jövőre már bekerül a Könyvbarátok a tanügyminisztérium által elismert versenyek közé, így országos szintűre fejlődhet.

A pénteki versenyen a sárközújlaki Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai, a Könyvkukacok végeztek az első helyen. A csapat tagjai Csicsák Jessyka, Podolyák Tünde, Vida Fanni és Kurpé Dávid voltak. Megosztottan második lett a Református Gimnázium Könyvvándorok csapata - tagjai Gula Orsolya, Mészáros Petra, Szolga Vivien és Tódor Noémi - és a nagykárolyi Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum Úttörők csapata - tagjai Jobbágy Beatrix, Nagy Dóra, László István és Légrádi Zsófia.

A harmadik helyen is két csapat osztozik: a kalazancis Nyelvőrzők - tagjai Kocsis Anett, Steiger Endre, Tóth Vizer Blanka és Varga Roxana - valamint a házigazda iskola Könyvnyűvők csapata - tagjai: Balla Tamás, Bartha Bence, Halász Eszter és Jankó-Szép Ákos.

Szász Piroska különdíját az Agytrollok csapata kapta - tagjai Erdei Ingrid-Beáta, Juhos Naomi, Tebécs Natália és Tebécs Petra, dicséretben pedig a Nagykárolyi Elméleti Líceum Könyvkópéi - Benze Márk, Maier Tamara, Somogyi Aliz és Tari Bence András - részesültek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: